Familie

 

Cum iti doresti sa fie copilul tau atunci cand va fi mare? Descurcaret? Increzator? Independent? Hotarat? Autonom?

 

Intrucat noi credem ca “este mult mai usor sa educi un copil decat sa repari un adult” si stim ca elevul cu note mari si copilul cuminte nu devine intotdeauna adultul descurcaret, independet, hotarat si increzator, te invitam la seria de ateliere care se axeaza pe dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului tau prin intermediul tehnicilor de teatru.

 

Programa atelierelor este concentrata pe dezvoltarea simtului de adaptare, obiectivele fiind atinse prin exercitii individuale si de grup care implica exprimare corporala, comunicare verbala si nonverbala prin actorie. Linia de dezvoltare a cursului parcurge istoria Comediei dell’Arte, aceasta fiind si prima forma specifica de teatru prin improvizatie. Pantalone, Arlecchino si Colombina vor fi personajele de incredere ce vor insotii copii dumneavostra in fantasticele povesti de comedie si fantezie.

 

Beneficii:

  • dezvoltarea constiintei de sine;
  • constientizarea emotiilor si gestionarea lor;
  • dezvoltarea increderii in sine;
  • dezvoltarea abilitatilor de socializare;
  • negociere;
  • asumare a responsabilitatii.

 

Structura atelierelor:

 

Modul 1: Exercitii si jocuri de exprimare a emotiilor pentru depasirea inhibitiilor emotionale, abordarea expresivitatii corporale si a limbajului nonverbal. Exprimare prin miscare si dans.

 

Modul 2: Activitati de improvizatie, expresivitate ritmica ce vor stimula spontaneitatea si creativitatea.

 

Modul 3: Activitati de exprimare prin miscare si dans, jocuri de rol pentru exersarea dictiei si a increderii de a vorbi in public.

 

Modul 4: Pregatirea unei reprezentatii teatrale cu si impreuna cu cursantii. Intentionam sa punem in valoare personalitatea fiecarui copil, sa-i descoperim aptitudinile pe care sa le utilizam intr-un scop artistic.

 

Trainer: Anastasia Passerotti – de origine italiana, nascuta in Florenta, a absolvit scoala de teatru a actritei si regizoarei Adelaide Foti si a studiat la Bologna Facultatea de Arte Muzica si Spectacol. A urcat pe scena Teatrului Reims din Florenta ca actrita in spectacolele Companiei “Stabile del Teatro Reims”, din anul 2004 a continuat colaborarea cu Adelaide Foti pe partea pedagogica in activitati didactice pentru copii in calitate de trainer de teatru a grupelor de copii si adolescenti din cadrul scolii acesteia.

 

A colaborat timp de 8 ani cu Scoala de Teatru Catalyst care isi defasoara activitatea la Teatrul Puccini din Florenta, punand in scena spectacole pentru copii (Motanul Incaltat, Povestea Unei scriitoare, Casuta din Campie sunt cateva titluri).

 

Grupele sunt alcatuite din maxim 10 cursanti. Durata unei sedinte este de 2h 30 sedinta / saptamana. Durata unui curs este de 6 luni. Cost sedinta: 80 lei.