Social

Opportunity Weekend este primul targ de voluntariate si cursuri pentru adolescenti din Romania. Targul a fost organizat de o echipa de 7 liceeni, cu sustinerea Scolii de Valori, care au identificat necesitatea unui astfel de eveniment pentru a ajuta adolescentii sa isi descopere pasiuni si sa actioneze pentru a se dezvolta personal. In paralel cu componenta de targ sunt organizate si workshop-uri sustinute de expozanti, ce au ca scop atragerea vizitatorilor catre organizatiile respective.

Misiunea noastra este de a acorda elevilor o noua perspectiva referitoare la voluntariat. Din experienta noastra si a persoanelor pe care le admiram, am obsercat cat de important este sa te implici in activitati din arii diverse. Nu doar ca vei capata abilitati importante pentru provocarile din viata reala, dar vei si iesi din zona de comfort. Vei deveni un om empatic, cu mai multa exprienta, inconjurat de oameni care, ca tine, vor sa schimbe lumea! Credem ca aceasta este nevoia reala in ziua de azi, de a forma oameni pasionati, autentici, care sa isi lase amprenta asupra comunitatii in care traiesc!

La prima editie a targului din primavara anului 2016 (7-8 mai) targul a gazduit 23 de standuri, intentionandu-se ca la a doua sa se aduca intre 30 si 35 de standuri. Printre participantii de anul trecut putem numi organizatii precum: Scoala de Valori, The Entrepreneurship Academy, Crucea Rosie, Fundatia Leaders si Fundatia Romanian Business Leaders. Toate aceste organizatii au investit in educatia tinerilor. Au insuflat valori si au modelat caractere.

Numarul participantilor inregistrati in cadrul evenimentului de 2 zile este de 350 de elevi. Pentru editia a doua intentionam sa atragem minim 500 de vizitatori in cadrul targului.
Opportunity Weekend II va fi organizat in weekend-ul 24-25 semptembrie 2016 de catre 3 dintre membrii fondatori ai proiectului. Acesta va avea loc la Connect Hub, dorindu-se ca partea de workshop-uri sa aiba loc la sediul The Entrepreneurship Academy. Alaturi de noi avem 80 de ambasadori care vor sa ia parte la experienta Opportunity Weekend, raspandind liceenilor vestea despre primul targ de voluntariate si cursuri!