Familie

 

„EMOTIILE SE TRAIESC, NU SE MANANCA!” – o perspectiva psihologica asupra relatiei fiecaruia dintre noi cu mancarea.

 

„Desi stiu ca nu este cel mai bun lucru pentru mine, mancarea ma face sa ma simt bine, este un lucru placut care mi se intampla atunci cand vreau eu!” aud din ce in ce mai des in jurul meu. Mancarea are o puternica forta contradictorie: pe de o parte ne calmeaza, ne relaxeaza, pe de alta parte ne poate enerva. Cu cat incercam sa o controlam mai mult, cu atat ea va fi mai puternica.

 

Mancatul emotional este despre emotiile noastre si nu despre foamea corpului si se poate activa atat la emotii negative cat si la emotii pozitive iar cercul sau vicios arata cam asa: emotie – nevoia de confort – nevoia de a manca – mananc – ma simt relaxat(a), ma simt bine – emotiile pozitive incep sa scada – ma simt vinovat(a) ca am mancat – am nevoie de alinare – mai mult stress legat de vina si luat in greutate – redeschid cercul vicios, tiparul comportamental se mentine!

 

Te recunosti? Daca da, te invit la un workshop despre legatura dintre emotii si mancare, despre constientizare, despre autosabotare, despre tine.

 

Ce obiective imi propun?

  • Sa constientizam motivatia pentru a da jos kilogramele – increderea in sine una dintre cheile starii de bine si ale slabitului;
  • Mananc pentru a ma hrani sau mananc pentru placerea creierului? – diferentele dintre foamea reala, fiziologica si cea emoţionala;
  • Cum sa ma calmez fara a apela la mancare – „comfort foods” versus „lucruri ce imi fac placere”;
  • Sa facem schimbari in propriul stil de viata este dificil. Schimbarea nu se produce peste noapte . Care sunt etapele schimbarii?
  • Cum ajung sa ma autosabotez? – despre scuze, rationalizari si justificari;
  • Tips – uri – cum sa ne potolim poftele.

 

Imi propun, in primul rand, sa fie un workshop interactiv in care fiecare purtator de experiente sa isi deschida sufletul si mintea. Exercitiile ne ajuta sa constientizam propriile comportamente, de aceea apreciez implicarea ta.

 

Cui ma adresez
Tuturor celor preocupati de un stil de viata (si) emotional sanatos, deschisi catre informatie de calitate oferita de profesionisti.

 

Cost
100 ron per participant pentru rezervarea unui loc. Rezervarile se fac pana in data de 25 martie 2017.

 

Cand
Marti, 28 martie 2017, intre orele 17:30 – 20:30.

 

Unde
Sediul Emotion Center, str. Av.Mircea Zorileanu nr.16, parter, sector 1, Bucuresti (zona piata Domenii).

 

Coordonator workshop:

  • Gabriela Manolescu – psihoterapeut cognitiv-comportamental, formare complementara in terapia sistemica: cuplu, copil, familie; formare complementara in terapia schemelor cognitive si psihoterapie scurta strategica (in curs).

 

Pentru inscrieri si alte informatii:

  • Mobile: 0722.227.778 / 0733.380.723 (secretariat)
  • Email: gabriela.manolescu22@yahoo.com
  • Site: www.emotioncenter.ro