Workshop dedicat familiilor cu copii, ce trec printr-o situatie de separare sau divort, in vederea construirii unui microclimat emotional sanatos, benefic cresterii copiilor si optimizarii relatiilor dintre copii si parinti.

cine suntem
“Pana cand moartea ne va desparti” sau pana cand (mai actual) decidem noi ca asta vrem sa facem! Romania este fruntasa in privinta divorturilor din Uniunea Europeana. Conform datelor INS, sunt 1,52 divorturi la mia de locuitori. In 2010 s-au inregistrat peste 32.000 de divorturi. Asadar este o realitate a societatii in care traim. Si tot o realitate este si faptul ca divortul (cu toate fazele lui) are un impact asupra tuturor celor implicati, si cu precadere asupra copiilor ai caror parinti sint in aceasta situatie.

cine suntem
Tematica si subiectele pe care le vom aborda in cadrul workshopului sunt:

  • Divortul inseamna sentinta judecatoreasca? – diferenta intre evenimentul divortului si procesul divortului si implicatiile emotionale ale fiecarei faze;
  • Sigur divortam? – ce spunem si cand spunem copiilor despre divort? ce ar fi mai bine sa nu spunem?
  • Oare “divorteaza” si copilul? – copilul meu / copilul nostru sau emotional si rational in abordarea situatiei. Cum gestionam rolurile de sot/sotie si cel de mama/tata?
  • Ce facem cand bunica (sau bunicul sau matusa preferata) sustine unul dintre parteneri si, mai ales, il condamna pe celalalt? – familia largita, problema sau solutie?
  • Totul se schimba: planurile avute, planurile viitoare, posibilitatile actuale, gandurile, emotiile… Cum gestionam aceste schimbari din viata si din gand? Posibile oportunitati si posibile obstacole;
  • Cum ne adaptam noii situatii? Si ce insemna acesta adaptare pe fiecare rol pe care il avem in viata noastra si a celorlalti?
  • Dragul de el…, acum ca noi divortam… – sau despre capcana compasiunii si cum sa urmarim echilibrul intre a fi parinte eficient si a avea un copil armonios;
  • Mama nici nu vrea sa mai auda de el/ea, eu insa as vrea sa avem o relatie buna – interactiuni pozitive / negative adult-adult, adult-copil.

cine suntem
Desigur, vom aborda toate aceste subiecte, avand in minte si in suflet copilul/copiii familiei care este intr-un proces (psihologic) de divort, diferentiind impactul si efectele in functie de varsta acestuia/acestora. Workshopul va fi unul interactiv, cu exemple din practica, cu exercitii si fise de lucru centrate pe clarificarea rolurilor si actiunilor corespunzatoare fiecaruia dintre ele. Intrebarile, ideile si implicarea ta vor fi valoroase.
!!! Dupa workshop, oferim participantilor o sedinta de consiliere gratuita, cu rolul de a putea clarifica / discuta particularitatile situatiei personale. De asemenea, workshopul va fi continuat cu un grup de suport pentru adultii care trec prin procesul emotional al divortului, indiferent de etapa in care sint.

cine suntem
Workshopul este dedicat adultilor carora ideea de divort nu le este straina sau acelora care sint in preajma acestor adulti si ar putea oferi suport, (apropiati ai familiei sau profesionisti din domeniu – psihologi, asistenti sociali, cadre didactice etc.) astfel incat, in final, impactul asupra copiilor sa fie cat mai putin traumatizant si relatiile dintre membrii familiei sa fie sanatoase dpdv emotional.

cine suntem
½ zi, orele 16.30 – 20.30

cine suntem

  • Roxana Agafitei, psiholog, consilier psihologic si psihoterapeut in psihoterapii scurte orientate pe resurse si solutii, psihoterapie strategica, terapie sistemica: cuplu, copil, familie, psihoterapia traumei, masterand al Facultatii de Psihologie, Universitatea Bucuresti, membru al Asociatiei Romane de Terapii Scurte, Colaborative, Orientate pe Resurse si Solutii (ARTS&CORS), membru al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

cine suntem

« Inapoi