Grup de consiliere pentru femei insarcinate, viitoare mame fericite.

cine suntem
Graviditatea este o perioada minunata dar si dificila, in acelasi timp. Este o calatorie minunata, cu multe emotii, cu multe asteptari, cu multe planuri de viitor, cu multa bucurie. In acelasi timp, este o calatorie care iti aduce in cale intrebari, temeri – legate de sarcina, legate de nastere, legate de cum vei fi tu ca mama, legate de cum ti se va schimba viata dupa nastere, legate de … , iti aduce emotii puternice, schimbari de dispozitie, trairi intense. Te confrunta cu obiceiurile pe care le ai, iti aduce noi tipuri de decizii de luat, te surprinde cu preferinte la care nu te-ai fi gandit, te provoaca cu alte nevoi de care nu stiai. Si nu ajuta nici faptul ca, incercand sa pui in discutie ceea ce simti, primesti mereu aceeasi replica – “Esti insarcinata, de aceea ….!”

Toate de mai sus sint emotii, trairi si intrebari juste, la care meriti sa cauti si sa gasesti raspunsuri. Pentru tine si pentru ceea ce va deveni dragostea ta cea mare – bebelusul tau.

cine suntem
Doamnelor insarcinate*, celor care doresc sa inteleaga “calatoria” graviditatii, celor care doresc sa se pregateasca emotional si psihologic pentru Marele Moment si ceea ce va urma lui.

*pentru participarea la grup, recomandam ca sarcina sa fie trecuta de 12 saptamani.

cine suntem
Experienta grupului aduce diversitate, aduce un unghi nou de a te uita la tine si la emotiile tale, aduce oglinzi care iti reflecta diferit ceea ce simti, gandesti faci sau spui, aduce situatii diferite, aduce solutii surprizatoare. Aduce un timp de calitate pentru tine, alaturi de alte persoane care trec prin aceeasi experienta ca a ta, dar in maniere diferite. Aduce spatiul de care ai nevoie pentru a da glas gandurilor tale. Aduce teme de reflectie si de dezbatere. Aduce un cadru securizant, plin de acceptare si respect, dar si de umor. Aduce conversatii si activitati facilitate, orientate catre descoperirea resurselor tale si si catre raspunsurile de care tu ai nevoie.

cine suntem
Iti propunem sa ne intalnim periodic, timp de 3 ore, urmand sa agreem frecventa intalnirilor la prima intalnire a grupului (o intalnire pe saptamana sau la doua saptamani). Grupul va avea minim 5 si maxim 10 persoane. Pornim la drum pentru 10 intalniri, avand posibilitatea sa prelungim calatoria daca asa vom dori impreuna.

Fara a ne limita la cele de mai jos, vom aborda in intalnirile noastre urmatoarele subiecte:

 • Graviditate si influenta asupra trairilor emotionale, gandurilor si actiunilor;
 • Mituri despre perioada sarcinii si realitatea personala;
 • Explorarea asteptarilor si “punerea lor la indoiala”’;
 • Cum ma simt eu? Cum ma percep ceilalti? Ce aleg?;
 • “Vreau sa fiu o mama buna!” – povestea, bagajul, destinatia;
 • De la cuplu la familie – roluri noi in viata de familie;
 • Schimbari in viata si in gand – posibile piedici, posibile oportunitati;
 • Implicatii in viata sociala si profesionala – cufarul cu nestemate;
 • Stiu sa spun si stiu cand si cui sa spun “Am nevoie”;
 • Relatia mea cu persoanele semnificative din viata mea;
 • “Eu, cu mine, despre mine, pentru mine!”.

Desigur, grupul va tine cont de nevoile si de preferintele participantelor in ceea ce priveste temele aduse in discutie.

cine suntem
Roxana Agafitei, psiholog, consilier psihologic si psihoterapeut specializat in psihoterapii scurte orientate pe resurse si solutii, psihoterapie strategica, terapie sistemica: cuplu, copil, familie, psihoterapia traumei. Si mama a doi copii.

cine suntem
Roxana Agafitei – 0723.658.431 / roxana.d.agafitei@gmail.com

« Inapoi