Evenimente


Acasă / Evenimente

Program de mentorat în psihoterapie (Ediția a XI-a 2023-2024)Nu e simplu să fii la început la drum. Iată de ce am decis, cu ani în urmă, să creez primul program de mentorat în psihoterapie din România, program ce și-a dovedit eficiența prin formarea a generații întregi de psihoterapeuți performanți.Psihologie 2023-10-18 Negoiță Lucian

Program de mentorat în psihoterapie (Ediția a XI-a 2023-2024)

Înscrieri deschise până pe 10 Octombrie 2023

 

La fiecare ediție aleg să lucrez cu câțiva oameni dedicați și motivați, pe care îmi doresc să îi ajut să devină specialiști de top. Cu ei împărtășesc timp de un an de zile din experiențele mele din cabinet și din formările naționale și internaționale, discut provocările pe care ei le întâmpină zi de zi, oferindu-le consiliere personalizată, îi sprijin pe drumul lor profesional. Dacă te vei număra printre ei, vei avea un proces continuu de învățare, în care vei transforma informațiile teoretice în abilități practice și vei trece de la "ce să fac" la "cum să fac".

 

 

Programul de mentorat

 

Mentoratul durează un an de zile, este format din 2 module a câte 10 întâlniri și destinat unui număr redus de participanți. Pentru eficiență, este important ca aceștia șă exerseze pe perioada mentoratului tehnicile discutate, chiar și printr-un voluntariat, și să discute problemele ce pot apărea în timpul cazurilor de care se ocupă. Ședințele de mentorat sunt interactive, în aceeași măsură teoretice și practice, cu studii de caz, exerciții pentru acasă și o bibliografie relevantă.

 

Primul modul, Bazele psihoterapiei, include 30 de ore împărțite în 10 ședințe de-a lungul a 5 luni de zile, între 18 octombrie 2023 și martie 2024 (3 ore/săptămână, la fiecare 2 săptămâni, miercurea de la 17.00 la 20.00). Mentoratul se desfășoară online, dând posibilitatea oricui din țară să participe. Este dedicat studenților din anii II și III, masteranzilor și absolvenților de facultăți de psihologie, medicină, teologie și asistență socială, care pot aplica aici.

 

Al doilea modul al mentoratului, Aplicații clinice în psihoterapie, va cuprinde tehnici și strategii pentru fiecare patologie, de la anxietate la abordarea traumelor și a dependențelor. Acesta va începe din luna aprilie 2024.

 

 

Modulul I: Bazele psihoterapiei

(18 octombrie 2023 – 28 martie 2024)

 

Cele mai frecvente dificultăți care apar în primele ședințe de practică țin de identificarea tipurilor de clienți și adaptarea metodelor de lucru la ritmurile și obiectivele lor, precum și de recunoașterea diagnosticelor clinice și aplicarea eficientă a metodelor de intervenție. Relația psihoterapeutică și evoluția terapeutică sunt foarte ușor influențabile, așa că e esential să știi cum să eviți anumite greșeli. În același timp, în fața unor situații de criză din cabinet e bine să fii pregătit cu tehnici de intervenție specifice.

 

În cele 10 întâlniri ale primului modul, vei învăța ce procedee validate științific stau la baza procesului psihoterapeutic, așa cum ajunge să fie el aplicat în cabinet după ani de experiență.

 

De-a lungul celor 6 luni de consiliere și însoțire în acest proces de învățare, vei putea aplica direct informațiile și tehnicile pe care Lucian le folosește, dobândind o experiență valoroasă și reducând din stresul și timpul alocat începuturilor în această profesie.

 

 

Câteva dintre temele pe care Lucian le va aborda:

 

 • Structura primei ședințe de terapie și algoritmii de lucru pentru următoarele ședințe.
 • Ce fac când mă blochez într-o ședință? Abordarea propriilor scheme cognitive.
 • Rolul Exercițiilor pentru acasă și exemple multiple.
 • Cum procedez când mi se cer sfaturi?
 • Terapia în situații de criză - abordarea clienților cu tentative de suicid și risc suicidar.
 • Psihoeducația în terapiile cu adolescenți, cupluri, familii.
 • Principii de hipnoză ericksoniană.
 • Integrarea și utilizarea diagnosticului psihiatric în procesul terapeutic.
 • Transfer și contratransfer – strategii de prevenție și utilizare a lor.
 • Tehnici de consolidare a relației terapeutice.
 • Strategii directe de influențare.
 • Metode de prevenire a dependenței de actul psihoterapeutic.
 • Abordarea ședințelor online de psihoterapie.

 

 

În cadrul Mentoratului, vei putea învăța strategii și tehnici din formările lui Lucian și alte abordări pe care acesta le utilizează în practica clinică: psihoterapiile cognitiv-comportamentale, hipnoza clinică și hipnoza ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapia schemelor cognitive, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, analiză tranzacțională, psihoterapia narativă, Gestalt-terapie, psihoterapia dialectic-comportamentală, psihoterapia Acceptării și Angajamentului, NARM (Neuro-afectiv relational model), Somatic Experiencing, Mindfulness.

 

 

Structura de lucru a mentoratului va cuprinde:

 

 • Prezentări, bazele teoretice ale noțiunilor.
 • Exemple din practica clinică a lui Lucian.
 • Studii de caz.
 • Demonstrații ale tehnicilor propuse, cu voluntari.
 • Teme pentru acasă.
 • Exersarea tehnicilor de către cursanți în echipe de lucru, între sesiuni.
 • La cerere, supervizare pe cazurile cursanților.

 

 

Cursanții vor primi prezentările fiecărei sesiuni: fișe de lucru, chestionare, exerciții, înregistrările audio ale cursului, bibliografie de lucru, cărți în format pdf.

 

 

Perioada de desfășurare a mentoratului:

 

 • Primul modul, Bazele psihoterapiei (18 octombrie 2023 – martie 2024), cuprinde 10 sesiuni de lucru (o întâlnire la două săptămâni, între orele 17:00 - 20:00)
 • Al doilea modul al mentortului, Aplicații clinice în psihoterapie (aprilie - septembrie 2024), cuprinde 10 sesiuni de lucru.

 

 

Costul Modulului I al programului de mentorat este 5000 RON. Modulul se poate plăti integral sau în 3 rate. Pentru plata în rate este nevoie de plata unui avans de 1500 RON, apoi restul plătibili în 3 tranșe după intâlnirile 3, 6 și 8.

 

Reduceri:

 

 • Pentru studenți și masteranzi prețul este 4000 RON.
 • Cine optează pentru participarea la ambele module de mentorat beneficiează de o reducere de 20%, cost total 8000 RON în loc de 10000 RON.

 

*Reducerile nu se pot cumula.

 

 

Cum aplic?

 

Întrucât locurile sunt limitate și eficiența programului de mentorat depinde și de dedicarea participanților de-a lungul celor 6 luni de zile, selecția participanților se face până pe 10 octombrie pe baza unui FORMULAR DE APLICARE pe care îl poți completa aici.

 

Pentru studenți se vor elibera adeverințe de practică. Toți participanții vor primi un certificat de participare.

 

 

Lucian Negoiță:

 • Psihoterapeut principal, formator și supervizor  în psihoterapii cognitiv-comportamentale, cu formări complementare în hipnoza clinică și hipnoză ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, psihoterapia schemelor cognitive, NARM. Și-a completat studiile alături de formatori și profesori din Statele Unite ale Americii, Italia, Olanda, Rusia, Canada, Anglia.
 • Doctor în științele Educației, lector universitar al Universităților Ovidius din Constanța, Alexandru Ioan Cuza din Iași și Spiru Haret din București,
 • Formator și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală.
 • Fondatorul Emotion Center, clinică de psihoterapie și dezvoltare personală.
 • Inițiatorul primului program de mentorat în psihoterapie din România, din anul 2013.

 

Lucian este primul psihoterapeut din România cu o dizabilitate locomotorie atestat în anul 2007 de către Colegiul psihologilor din România. În cei peste 16 ani de practică a însoțit ca psihoterapeut aproape 5.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale.

 

Motto-ul său este: "Nu suntem înfrânți decît atunci când renunțăm!".Negoiță Lucian Negoiță Lucian

Psihoterapeut principal, formator și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie cognitiv-comportamentală, formări complementare în terapii scurte centrate pe resurse și soluții, terapie strategică, hipnoză ericksoniană.

Ce spun clienții
Testimonial 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Ioana Popescu - Psiholog

★★★★★

Testimonial 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Dana Ionescu (Pacient)

★★★★

Copyright © 2013-2024 Emotion Center

Creat de Web2B - The B!G Picture